BIIO Sirup z agáve 100%, světlý Zobrazit větší

BIIO Sirup z agáve 100%, světlý

1520

Nový produkt

Sirup z agáve je přírodním mexickým sladidlem na bázi fruktózy. Vhodné jako náhrada sacharózy. Sirup můžete použít do ovocných salátů, jogurtů, na müsli a lupínky, palačinky a lívance, k oslazení čaje či kávy, limonád a ovocných nápojů. Je vhodný do salátových zálivek, marinád a grilovacích směsí. 

  • OBJEM: 352 ml 
  • ZEMĚ PŮVODU: Mexiko 

BIO sirup z agáve BIO náhrada cukru-sirup z agáve

Více informací

Zakoupením tohoto zboží získáte 108 věrnostních bodů. Za celý košík získáte 108 věrnostních bodů a na další nákup můžete získat slevu 3 Kč.


108 Kč

Více informací

Sirup z agáve je přírodním mexickým sladidlem na bázi fruktózy. Rostlina agáve je tradiční součástí stravy amerického jihozápadu a Mexika po celá staletí, domorodí Mexičané říkají šťávě z agáve „medová voda“ a agáve přezdívají „mexický strom života a dostatku“. Z listů se dříve vyráběl papír, z ostrých bodlin jehly na šití. Staří Aztékové považovali rostlinu agáve za posvátnou a věřili, že šťáva, která vytéká po naříznutí z listů a kořenů rostliny, čistí tělo a duši. Španělští dobyvatelé pak využili rostlinu po svém: fermentovali sladkou šťávu z agáve a získali tequilu. Sirup z agáve je vlastně zahuštěná šťáva z agáve. Surová šťáva z agáve se pravidelně sklízí z kaktusů divoce rostoucích ve středním Mexiku. Toto je obvykle práce domorodých Indiánů. Nejprve se odřízne vršek rostliny připomínající ananas a vydlabe střed. Na dutinu se položí kámen. Kaktus pustí šťávu, která se několik dní sbírá ve vydlabaném středu. Mléčně zabarvená šťáva se poté vybere z každé rostliny zvlášť. Tato šťáva má vysoký obsah polyfruktózy neboli inulinu, který se při šetrném zahušťování šťávy bez použití jakýchkoli chemikálií mění na jednoduchý cukr fruktózu.

POUŽITÍ AGÁVOV0HO SIRUPU

: Sirup z agáve je chutným a všestranným sladidlem. Je skvělým doplněním medu, javorovému sirupu a dalších přírodních sladidel. Má menší viskozitu než med, a proto se snáze míchá s pokrmy. Příjemná chuť (lehounce připomínající javorový sirup) zvýrazní původní chuť jídla. Sirup můžete použít do ovocných salátů, jogurtů, na müsli a lupínky, palačinky a lívance, k oslazení čaje či kávy, limonád a ovocných nápojů. Je vhodný do salátových zálivek, marinád a grilovacích směsí. Je výborným sladidlem bylinkových čajů (ve srovnání s bílým cukrem). Sirupem z agáve lze nahradit bílý cukr prakticky v kterémkoli pokrmu. V receptu nahraďte požadované množství cukru tříčtvrtečním množstvím sirupu a úměrně snižte množství tekutin stejně jako při použití medu. V pečených výrobcích vynikne jeho schopnost vázat vlhkost a zabraňovat vysoušení pečiva. Sirup z agáve má navíc dlouhou životnost, můžete jej skladovat až 3 roky a necukernatí.

  • OBJEM: 352 ml
  • ZEMĚ PŮVODU: Mexiko
  • SLOŽENÍ: 100% zahuštěná šťáva z bio agáve
  • NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Sirup z agáve.
  • CZ-BIO-001 Zemědělská produkce Mexiko


VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota1275 kJ/300 kcal
Tuky0 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy75 g
z toho cukry65 g*
Bílkoviny0 g
Sůl0,01 g

* z toho sacharóza 2 g, glukóza 16 g, fruktóza 47 g

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

27 dalších produktů ve stejné kategorii: