pražený zelený čaj Hojicha 100 g Yamamotoyama

35833

Nový produkt

Hojicha je pražený zelený čaj s nízkým obsahem kofeinu. Nejpopulárnější je v Japonsku a v Číně. Má výraznou, chlebově nasládlou chuť a vůni a je vhodný například ke smaženým jídlům či večernímu popíjení.

  • Země původu: USA
  • Obsah balení: 100 g
  • Složení: Pražený zelený čaj
  • Použití: Zalijte vodou o teplotě 90 °C a louhujte 3 minuty

Více informací

Zakoupením tohoto zboží získáte 145 věrnostních bodů. Za celý košík získáte 145 věrnostních bodů a na další nákup můžete získat slevu 4 Kč.


Více informací

Co je čaj Hojicha

Hojicha je japonský zelený čaj, pražený z čaje bancha nebo sencha, který je zajímavý mimo jiné tím, že se peče v porcelánovém hrnci přes dřevené uhlí. Čaj se vypaluje při vysoké teplotě, kdy list mění barvu ze zelené na červenohnědou. Díky pražení neobsahuje čaj tolik kofeinu, mohou ho tedy pít i děti. Pěstuje se na otevřených slunných polích a je hojně podáván v suši barech.

Hojicha je velmi populárni v Japonsku i v Číně. Jeho příběh mohl začít v roce 1920, kdy se v Kjótu jeden obchodník rozhodl, že upraží zbytky zeleného čaje. Výrazná, chlebově nasládlá chuť a vůně vzniklé hojichy natolik zaujala, že se začal popíjet běžně.

List má pražením hnědou barvu, čaj může obsahovat i větvičky a stonky. Barva nálevu je hnědá, aroma bohaté, jemně ořechové a dřevité.

Chuť hojichy je sladká a mírně svíravá oproti klasickým zeleným čajům. Karamelovo-ořechová chuť hojichy je někdy přirovnávána k chuti kávy.

Čaj se pije spíše večer, po večeři i před spaním. Výborný je také ke smaženým pokrmům. Čaj se zalévá vodou o teplotě 90°C a nechá se louhovat 3 minuty - poté se slije do hrnečků.

Příslušenství

21 dalších produktů ve stejné kategorii: