Genmaicha 200 g Yamamotoyama Zobrazit větší

Genmaicha 200 g Yamamotoyama

2062

Nový produkt

Genmaicha, čaj dávných samurajů, je čaj s půvabnou, lehce nasládlou, ořechovou chutí. Díky nízkému obsahu kofeinu ho lze pít prakticky od rána do večera, dá se navíc pít horký i studený.

  • Obsah balení: 200 g
  • Složení: Zelený čaj 50 %, pražená rýže 49,20 %, čirok 0,80 % 
  • Použití: Zalijte vodou o teplotě 80 °C a nechejte louhovat 1 až 3 minuty.
  • Země původu: USA

Více informací

Zakoupením tohoto zboží získáte 179 věrnostních bodů. Za celý košík získáte 179 věrnostních bodů a na další nákup můžete získat slevu 5 Kč.


Více informací

Co je genmaicha?

Čaj genmaicha je zelený čaj smíchaný se zrníčky opražené rýže. Hovorově se tomuto čaji říká "popcorn čaj", jelikož po zalití čaje vyplavou rýžové kuličky na povrch a čaji dodávají uzenou chuť. Má velmi zajímavou netradiční chuť, kterou si ale zamilujete. Díky nízkému obsahu kofeinu můžete čaj pít od rána do večera a navíc ho mohou pít i děti. V Japonsku tento čaj podávají ve školních jídelnách a ke svačině – nazývají ho lidovým čajem.

Vše začalo roku 1400 v Hakone na poloostrově Honšú v blízkosti Shizuoka. Samurajové zrovna projednávali strategii svého tažení. Bylo zvykem, že ke každé takové schůzi se v odpoledních hodinách pil zelený čaj. Sluha Genamai, který čaj vždy připravoval, podal samurajovi šálek čaje, ale co čert nechtěl, pár zrnek rýže, co měl sluha v kapse, spadlo do připraveného čaje. Samuraj , který byl rozhořčený z toho, že sluha pošpinil jeho pití, usekl Genamaiovi hlavu. Samuraj usedl znovu k jednání a, i když měl v čaji rýži, vypil ho. Nestačil se divit, jakou úžasnou chuť zelený čaj získal rýží, a tak na počest smrti Genamaie čaj nazval "Genmaicha" a nařídil, že tento čaj se bude pít každé ráno. Pití genmaichi se uplatnilo v asijském léčitelství. Pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, celkově zvyšovat psychickou výkonnost a zpevňovat kosti.

Genmaicha se pěstuje 500 až 1500 stop nad hladinou moře v Shizuoka prefektuře v Japonsku.

Sklízí se mladé lístky čaje, dále se zpracovávají do jehliček a nakonec se přidá opražená rýže.

Jak připravit čaj genmaicha

Nálev má světle žlutý odstín. Jeho chuť je jemná a kombinuje svěží travnatou chuť zeleného čaje s vůní pražené rýže. Dá se pít jak horký, tak studený. Teplý čaj se zalévá vodou o teplotě 80°C a nechá se louhovat 1 až 3 minuty, podle toho, jak chceme mít nálev silný. Ideální doporučovaný čas louhování je 1 minuta. Pro studený nálev se do konvice vloží 6 lžic genmaichi, zalije se 1 až 2 šálky čerstvě převařené vody a louhuje 5 minut. Po vyndání směsi čaje z konvice přidáme led a vodu a čaj osladíme podle chuti.

Příslušenství

21 dalších produktů ve stejné kategorii: