Bio lískové oříšky velké balení 3 kg Zobrazit větší

Bio chia semínka velké balení 2,5 kg

7119

Nový produkt

Chia semena jsou semena šalvěje hispánské, která roste v hornatých oblastech Jižní Ameriky. Chia semínka používali jako potravinu již Aztékové. Tato nutričně velmi zajímavá semínka obsahují cca 30 % oleje s vysokým obsahem cenných omega 3 mastných kyselin. Jsou zdrojem vitaminů skupiny B a důležitých minerálních látek (vápníku, hořčíku, železa, zinku...). Velmi zajímavou vlastností semínek chia je vysoký obsah vlákniny a jejich schopnost vázat vodu a bobtnat. Používají se proto k rychlému zasycení např. při redukční dietě. 

HMOTNOST: 2,5 kg
ZEMĚ PŮVODU: Paraguay

Bio lískové oříšky velké balení RAW a BIO potraviny eshop 

Více informací

Zakoupením tohoto zboží získáte 499 věrnostních bodů. Za celý košík získáte 499 věrnostních bodů a na další nákup můžete získat slevu 15 Kč.


Více informací

Použití chia semínek

Přidáváme je např. do pečiva, müsli, jogurtů,pomazánek, k zahušťování pokrmů a nápojů a k přípravě zdravých pudinků bez škrobu (stačí smíchat semínka s rostlinným či živočišným mlékem a dochutit).

  • SLOŽENÍ: chia semena (Salvia Hispanica)
  • UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
  • NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Semena chia (Salvia hispanica). Skladujte v suchu. V EU je nutno uvádět: Doporučený denní příjem je nejvýše 15 g.
  • CZ-BIO-001 Zemědělská produkce mimo EU

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota1832 kJ/444 kcal
Tuky31,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny3,8 g
z toho mononenasycené mastné kyseliny3,1 g
z toho polynenasycené mastné kyseliny24,2 g (z toho 18,5 g omega-3)
Sacharidy4,5 g
z toho cukry0,8 g
Vláknina31,4 g
Bílkoviny21,2 g
Sůl0,03 g
Vápník631 mg (63 % RHP*)
Železo7,72 mg (59 % RHP*)
Hořčík335 mg (94 % RHP*)
Zinek4,58 mg (48 % RHP*)
Vitamin B1 (thiamin)0,62 mg (54 % RHP*)
Vitamin B2 (riboflavin)0,17 mg (14 % RHP*)
Vitamin B3 (niacin)8,83 mg (59 % RHP*)

*RHP - referenční hodnota příjmu (dříve doporučená denní dávka)

12 dalších produktů ve stejné kategorii: