Bio fazole mungo 500 g Zobrazit větší

Bio fazole mungo 500 g

8502

Nový produkt

Tyto malé zelené fazole jsou velmi oblíbené v čínské i indické kuchyni. Vařené fazole mungo používáme do hustých zeleninových polévek, do směsí se zeleninou či masem a jako základ vegetariánských karbanátků. Fazole mungo jsou však nejznámější ve své druhé podobě, jako klíčky. Jedná se totiž o nejčastěji používané klíčky na světě. 

Více informací

Zakoupením tohoto zboží získáte 86 věrnostních bodů. Za celý košík získáte 86 věrnostních bodů a na další nákup můžete získat slevu 3 Kč.


86 Kč

Více informací

Podle toho, jak dlouho necháme mungo klíčit, získáme buď krátké klíčky na mlsání a do salátů, nebo dlouhé křupavé klíčky, které jsou vynikající osmažené v asijských pokrmech.

Klíčení fazolí mungo: Fazole propláchneme ve vodě, dáme do širokohrdlé zavařovací lahve a přidáme tolik vody, aby byly zakryté. Necháme přes noc nabobtnat, poté slijeme vodu, dobře propláchneme a necháme odkapat. Vrátíme fazole do zavařovačky, hrdlo překryjeme kouskem látky nebo papírem a necháme klíčit na polosvětlém chladnějším místě. Každých 8 hodin propláchneme a necháme odkapat. Necháme klíčit 2 – 4 dny podle toho, jak velké chceme klíčky. Nakonec propláchneme a skladujeme v ledničce až několik týdnů.

HMOTNOST: 500 g 
ZEMĚ PŮVODU: Čína 
PŘÍPRAVA: Fazole mungo nemusíme namáčet, 3 hrnky vody přivedeme k varu, přidáme 1 hrnek fazolí a vaříme na mírném ohni cca 40 minut do měkka.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota1281 kJ / 304 kcal
Tuky1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny0,3 g
Sacharidy41,5 g
z toho cukry3,1 g
Vláknina17,3 g
Bílkoviny23,1 g
Sůl0,023 g

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Bio fazole mungo. Skladujte v chladu a suchu.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

20 dalších produktů ve stejné kategorii: