Kardamom velký celý 50g Zobrazit větší

Kardamom velký celý 50g

ID66

Nový produkt

  • Kardamon velký ( Moti Elaichi)
  • Hmotnost: 50g
  • Země původu: Indie
  • Požadavky na skladování: skladujte v suchu

Více informací

Zakoupením tohoto zboží získáte 125 věrnostních bodů. Za celý košík získáte 125 věrnostních bodů a na další nákup můžete získat slevu 4 Kč.


125 Kč

Více informací

Kardamom velký a zelený

  • je jedno z nejdražších koření na světě (v přepočtu na váhu), ale stačí ho jen malé množství k vytvoření chutě
  • Nejlépe se skladuje uvnitř lusku, protože jakmile jsou semínka obnažena nebo namleta, rychle ztrácí svou chuť.
  • Jedná se také o obvyklou ingredienci v indické kuchyni
  • Často se také používá při pečení v severských zemích, zejména ve Švédsku a Finsku, kde se používá v tradičních sladkých pokrmech, jako je Julský chléb Julekake, švédský kardemummabullar bochánek a finský sladký chléb pulla.
  • Na středním východě se používá prášek ze zeleného kardamomu jako koření pro sladká jídla, stejně jako tradiční ochucovadlo kávy a čaje. Kardamom je používán pro širokou škálu pikantních jídel.
  • V některých zemích středního východu se někdy mele káva a kardamom v dřevěném hmoždíři nazývaném mihbaj, a vaří se společně na pánvi, 'mehmas' nad dřevem či plynem, a taková směs obsahuje až 40 % kardamomu.
  • V Asii jsou oba druhy kardamomu široce používané jak ve sladkých, tak pikantních jídlech, zejména na jihu. Oba jsou častými součástmi kořenících směsí, jako je indická či nepálská masala či thajské kari.
  • Zelený kardamom je často používán v tradičních indických sladkostech a v masala chai (kořeněný čaj).
  • Oba jsou také často používány jako příloha v rýži basmati a jiných jídlech.
  • Samostatná semínka se občas žvýkají a jsou používána v podstatě stejným způsobem jako žvýkačka. 

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

30 dalších produktů ve stejné kategorii: