V současné době patří firma Rapunzel mezi největší prodejce biopotravin v Evropě. Pomocí vlastních projektů v zahraničí zajišťuje špičkovou kvalitu a přesnou znalost původu surovin, díky které nemůže dojít k záměně bioproduktů s produkty z konvenčního zemědělství. Projekty v rozvojových zemích navíc fungují jako fair trade projekty, které pomáhají místním zemědělcům i celému regionu
V současné době patří firma Rapunzel mezi největší prodejce biopotravin v Evropě. Pomocí vlastních projektů v zahraničí zajišťuje špičkovou kvalitu a přesnou znalost původu surovin, díky které nemůže dojít k záměně bioproduktů s produkty z konvenčního zemědělství. Projekty v rozvojových zemích navíc fungují jako fair trade projekty, které pomáhají místním zemědělcům i celému regionu
Historie:
-1974 Tři přátelé, Joseph Wilhelm, Jennifer Vermeulen a Hans-Peter Erlinger, zakládají podnik s cílem prodávat zdravé potraviny z kontrolovaného ekologického zemědělství.
-1975 V Augsburku je otevřen obchod se zdravou výživou „RAPUNZEL” s biozahradnictvím a chlebem z pece.
-1979 Podnik i nabídka zboží se rozrůstá. Rapunzel přesídlil na bývalý statek v Allgäu. Začíná vyrábět oříškové pasty a müsli a fungovat jako velkoobchod
-.1980 Joseph Wilhelm cestuje do Itálie a Turecka, aby na místě odstartoval první projekty kontrolovaného ekologického zemědělství. Tyto projekty stále hrají důležitou roli.1986Přestěhování do objektu bývalé mlékárny v Legau.
-1989 Zahájení provozu kanceláře v tureckém Izmiru. Zařízení vlastní laboratoře na kontrolu kvality v Legau.
-1990 Přeměna na akciovou společnost.
-1991 Založení dceřinné společnosti RAPUNZEL FRANCIE nedaleko Avignonu.
-1994 Založení dceřinné společnosti PURE ORGANIC v USA.
-1997 Založení RAPUNZEL TURECKO a RAPUNZEL IBERICA (Španělsko).
-2003 RAPUNZEL NATURKOST AG zaměstnává cca 240 pracovníků. Ve skladu v Legau změní denně 200 tun zboží svého majitele. Nedaleko od Legau stojí logistické centrum o ploše 7500 čtverečních metrů. Plně automatické regály nabízejí místo na 12 tisíc palet. Zboží je expedováno na osmi nákladových rampách a uchováváno v jedné ze třech skladovacích teplotních zón: 4, 10 nebo 15°C.
Osvěžující cucavé bonbónky s chutí citrónu bez syntetických aromat a barviv. Dropsy jsou baleny v hezké potištěné plechové krabičce vhodné i jako dárek. HMOTNOST: 50 g ZEMĚ PŮVODU: Mexiko
Jemná mléčná čokoláda s cereálními křupíky slazená přírodním třtinovým cukrem a ovoněná pravou Bourbon vanilkou. Plná a poctivá chuť této čokolády je daná kromě špičkových surovin i dlouhým konšováním. HMOTNOST: 100 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie
Tato příjemná lehce slazená pomazánka s velmi vysokým podílem mandlí se dá snadno natírat na pečivo nebo mlsat jen tak. Pomazánka se vyrábí z čerstvě šetrně pražených mandlí. Přirozeně obsahuje kvalitní nenasycené oleje, vitaminy a minerály. HMOTNOST: 250 gZEMĚ PŮVODU: Německo
Osvěžující cucavé bonbónky s chutí máty peprné bez syntetických aromat a barviv, které jsou výborné i k osvěžení dechu. Dropsy jsou baleny v hezké potištěné plechové krabičce vhodné i jako dárek. HMOTNOST: 50 g ZEMĚ PŮVODU: Mexiko
Švýcarská "mléčná čokoláda", která místo mléka obsahuje sušený rýžový sirup, a je tudíž vhodná i pro vegany. Chuť je vylepšena mletými lískovými oříšky a Bourbon vanilkou. HMOTNOST: 100 g ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko
Výjimečná varianta oblíbené pomazánky SAMBA bez mléka s vyšším obsahem kakaa. Obsahuje 45 % šetrně pražených mletých lískových oříšků a 14,5 % kakaa. Slazená je sušenou třtinovou šťávou Rapadura a přírodním třtinovým cukrem a ovoněná pravou Bourbon vanilkou. HMOTNOST: 250 gZEMĚ PŮVODU: Německo
Osvěžující cucavé bonbónky s chutí zázvoru bez syntetických aromat a barviv. Vhodné k osvěžení dechu.Baleno v pěkné krabičce, vhodné i jako dárek. HMOTNOST: 50 g ZEMĚ PŮVODU: Mexiko
Müsli tyčinka bez mléka se strouhaným kokosem, která není přeslazená a neobsahuje žádná aromata. Místo běžně používaných rostlinných tuků (palmového či ztuženého) obsahuje slunečnicový olej. Baleno v papírové krabičce po 4 ks, cena je uváděna za celou krabičku. HMOTNOST: 4 x 29 g ZEMĚ PŮVODU: Rakousko
Opravdu čokoládová müsli tyčinka s kousky čokolády, která není přeslazená a neobsahuje žádná aromata. Místo běžně používaných rostlinných tuků (palmového či ztuženého) obsahuje slunečnicový olej. Baleno v papírové krabičce po 4 ks, cena je uváděna za celou krabičku. HMOTNOST: 4 x 29 g ZEMĚ PŮVODU: Rakousko
Kokosová pasta se vyrábí z dužiny čerstvých kokosů, která je velmi jemně namleta na hladkou pastu. Má úžasnou kokosovou chuť a vůni a používáme ji do kari, asijských pokrmů, při pečení, jako pomazánku a základ omáček a polévek, do smoothies a dezertů. HMOTNOST: 215 g ZEMĚ PŮVODU: Srí Lanka
Kokosová pasta se vyrábí z dužiny čerstvých kokosů, která je velmi jemně namleta na hladkou pastu. Má úžasnou kokosovou chuť a vůni a používáme ji do kari, asijských pokrmů, při pečení, jako pomazánku a základ omáček a polévek, do smoothies a dezertů. HMOTNOST: 500 g ZEMĚ PŮVODU: Srí Lanka
Tato 100%-ní kešu pasta se vyrábí z čerstvě šetrně pražených kešu ořechů. Přirozeně obsahuje kvalitní nenasycené oleje, vitaminy a minerály. HMOTNOST: 250 gZEMĚ PŮVODU: Německo
Tato 100%-ní lískooříšková pasta se vyrábí z oříšků, které jsou šetrně upraženy při 140 - 150 °C a namlety najemno. Vzniklá jemná pasta se stáčí do skleniček pod vakuem. HMOTNOST: 250 gZEMĚ PŮVODU: Německo
Tato 100%-ní mandlová pasta se vyrábí z mandlí se slupkou, které jsou šetrně upraženy při 140 - 150 °C a namlety najemno. Výsledná pasta se stáčí do skleniček pod vakuem. HMOTNOST: 250 gZEMĚ PŮVODU: Německo
Tato 100%-ní mandlová pasta se vyrábí z nepražených mandlí, které se po spaření vodou zbaví slupky. Přirozeně obsahuje kvalitní nenasycené oleje, vitaminy a minerály. HMOTNOST: 250 gZEMĚ PŮVODU: Německo
Jemné jahelné, ovesné a ječné vločky, v kombinaci s voňavým kokosem a sladkými švestkami, dokonale dochucené ajurvédským kořením - zázvorem, skořicí, kardamomem, kurkumou, pepřem a vanilkou - vyčarují během pár minut lahodnou teplou snídani. HMOTNOST: 500 g ZEMĚ PŮVODU: Německo
Dokonalá verze arašídové pomazánky podle původního amerického receptu. Čerstvě upražené arašídy jsou namlety a smíchány s malým množstvím neztuženého fair trade palmového oleje na snadno roztíratelný krém, který je ochucen přírodním třtinovým cukrem a mořskou solí. Bez ztužených tuků a stabilizátorů. ZEMĚ PŮVODU: Německo HMOTNOST: 250 g
Dokonalá verze arašídové pomazánky podle původního amerického receptu. Čerstvě upražené arašídy jsou namlety a smíchány s malým množstvím neztuženého tuku na snadno roztíratelný krém, který je ochucen mořskou solí a sušenou třtinovou šťávou Rapadura. HMOTNOST: 250 gZEMĚ PŮVODU: Německo
Křupavá tyčinka se spoustou arašídů, která se vyrábí smícháním šetrně upražených bio arašídů s karamelem, vyrobeným ze třtinového cukru a pšeničného škrobového sirupu. HMOTNOST: 30 g Výrobce: Rapunzel ZEMĚ PŮVODU: Polsko
Tento jemný arašídový krém má velmi příjemnou máslově karamelovou chuť a vůni. Obsahuje 41 % šetrně pražených arašídů, slazený je přírodním třtinovým cukrem a ovoněný pravou Bourbon vanilkou. Ta pravá pomazánka pro milovníky buráků a burákového másla. HMOTNOST: 250 gZEMĚ PŮVODU: Německo
Tyto arašídy jsou šetrně upražené horkým vzduchem za využití převážně obnovitelné energie. Arašídy jsou pouze lehce soleny mořskou solí a obsahují minimální množství fair trade palmového oleje z projektu HAND IN HAND. HMOTNOST: 75 g ZEMĚ PŮVODU: pražení - Německo, arašídy - Čína
Arrabbiata je oblíbeným druhem rajčatové omáčky na těstoviny. Naše arrabbiata byla vyrobena v italském Toskánsku z místní čerstvě sklizené zeleniny a čerstvých rajčat uzrálých na slunci do červena. Typická ostrá chuť je docílena přidáním čerstvých feferonek. Během šetrné přípravy si omáčka uchovává přírodní vůni a chuť zralých rajčat stejně jako maximum...
Tato krajová specialita se připravuje výhradně v severoitalské provincii Modena. Vyrábí se zkvašením šťávy vybraných odrůd bio hroznového vína (Trebbiano, Lambrusco a další místní odrůdy). Během následného zrání v dřevěných sudech získává své charakteristické aroma a nedostižný buket, který je určen harmonickou rovnováhou sladké a kyselé. HMOTNOST: 500...
Tato krajová specialita se připravuje výhradně v severoitalské provincii Modena. Vyrábí se zkvašením šťávy vybraných odrůd bio hroznového vína (Trebbiano, Lambrusco a další místní odrůdy).Je výraznější a sladší než balsamikový ocet Rustico a je určen pro gurmánskou kuchyni. HMOTNOST: 250 ml ZEMĚ PŮVODU: Modena - Itálie Značka : Rapunzel
Jemná bílá čokoláda s vysokým obsahem kakaového másla, plnou chutí mléka a jemně strouhaného kokosu. Díky přírodnímu třtinovému cukru má hezkou smetanovou barvu. HMOTNOST: 100 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie
Jemná bílá čokoláda s vysokým obsahem kakaového másla a plnou chutí mléka. Díky přírodnímu třtinovému cukru má hezkou smetanovou barvu, hnědé tečky v čokoládě jsou semínka pravé vanilky. HMOTNOST: 100 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie
Bílé fazole Cannellini ve slaném nálevu jsou vynikajícím řešením pro ty, kterým vadí zdlouhavé namáčení a vaření luštěnin. Tyto fazole není třeba namáčet a vařit, a proto se hodí k rychlé a snadné přípravě pokrmů. Jsou výborné do polévek, zeleninových a masových směsí a salátů. Jdou dobře rozmixovat a hodí se proto jako základ různých pomazánek a krémů.
Bourbon vanilka vyniká přirozeně vysokým obsahem vonných látek, které dokonce mohou krystalizovat na povrchu jako malé bílé krystalky. Toto je znak vysoké kvality, ne vada produktu! Vanilkový lusk používáme tak, že jej rozkrojíme a drobná zrnka uvnitř lusku přidáváme po špetce do desertů, pudinků, sladkého pečiva, jogurtů či krémů. MNOŽSTVÍ: 2 luskyZEMĚ...
Tento jemný krém, kterému se také někdy říká burákové máslo, vzniká namletím čerstvě upražených arašídů. Jako pomazánka na chleba má výbornou burákovou chuť. Arašídy byly několikrát testovany na přítomnost aflatoxinů. HMOTNOST: 250 gZEMĚ PŮVODU: Německo
Celozrnné těstoviny RAPUNZEL jsou vyrobeny ze správně namleté tvrdé pšenice, mají skvělou ne příliš „celozrnnou“ chuť a nerozvaří se. Písmenka jsou oblíbeným tvarem těstovin do polévky a to hlavně u malých dětí.
Černé fazole ve slaném nálevu se hodí k rychlé a snadné přípravě pokrmů. Jsou výborné do polévek, zeleninových a masových směsí a salátů. Jdou dobře rozmixovat a hodí se proto jako základ různých pomazánek a krémů.. ZEMĚ PŮVODU: Itálie HMOTNOST: 400g/240 g váha odkapaného podílu
Hrozny odrůdy Montepulciano v tomto vínu byly vypěstovány v regionu Abruzzo - v jedné z nejpůvodnějších a nejhezčích oblastí Itálie. Víno má výraznou barvu a jemně kořeněnou chuť. Díky harmonickému taninu je skvělou přílohou ke středomořské kuchyni. OBJEM: 0,75 lZEMĚ PŮVODU: ItálieOBSAH ALKOHOLU: 12 % obj.
Česnekový krém se vyrábí nadrcením čerstvých stroužků česneku a smícháním se slunečnicovým olejem a mořskou solí. Citrónová šťáva se přidává proto, aby česnek v krému nezhnědnul. Po naplnění do skleniček je zahřátý k dosažení delší trvanlivosti. Krém má výrazně česnekovou chuť a vůni a používáme jej k dochucení omáček, pomazánek, polévek, zeleninových...
Chana dal (čti "čana dál") se vyrábí z cizrny, v tomto případě vypěstované na bio farmě v Itálii. Ta se očistí, oloupe a rozpůlí. Chana dal je nepostradatelná součást složka ayurvédské a indické kuchyně, kde se obvykle připravuje s ghí, sezónní zeleninou a místním kořením a podává se buď samotný, nebo s rýží. HMOTNOST: 500 gZEMĚ PŮVODU: Itálie
Vynikající čokoládová pomazánka bez oříšků a mléka s vysokým obsahem kakaa ovoněná Bourbon vanilkou. Vhodná i pro vegany. Za pokojové teploty je roztíratelná, v ledničce ztuhne. HMOTNOST: 250 gZEMĚ PŮVODU: Německo
Sterilovaná cizrna ve slaném nálevu je vynikající řešení pro ty, kterým vadí zdlouhavé namáčení a vaření luštěnin. Tuto cizrnu není třeba namáčet a vařit, a proto se hodí k rychlé a snadné přípravě pokrmů. Je výborná do polévek, zeleninových směsí, kari, salátů a pomazánek, z nichž nejznámější je vynikající pomazánka hummus.
Tyto jedinečné těstoviny jsou vyrobeny z bio cizrny vypěstované ve Francii a jsou vhodné i pro celiatiky. Namletá cizrna se po smíchání s vodou hněte dokud nevznikne těsto, které se protlačí skrz formu. Vzniklá kolínka se poté pomalu a šetrně suší 12 hodin při 40 °C. Tak je zachováno maximum živin z cizrny.
Extra hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa 70 %. Čokoláda je vyráběna tradičním postupem dlouhého konšování ve Švýcarsku a pro její výrobu bylo použito kakao z Bolívie a sušená třtinová šťáva Rapadura. Rapadura dodá čokoládě chuť lehce do karamelova a minerální látky, přítomné ve třtinové melase. HMOTNOST: 80 g ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko
Exkluzivní tenká extra hořká čokoláda s velmi vysokým obsahem kakaa 85 %, nejvyšším podílem kakaa z výběrových RAPUNZEL čokolád. Čokoláda je vyráběna tradičním postupem ve Švýcarsku a pro její výrobu bylo použito kakao z Bolívie a přírodní třtinový cukr Cristallino. HMOTNOST: 80 g ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko
Tato jemná hořká čokoláda obsahuje 51 % kakaa a 7 % křupavých kousků pražených kávových bobů. Čokoláda je vyráběna tradičním postupem dlouhého konšování ve Švýcarsku a pro její výrobu bylo použito kakao z Bolívie, sušená třtinová šťáva Rapadura a přírodní třtinový cukr Cristallino.Rapadura dodá čokoládě chuť lehce do karamelova. HMOTNOST: 80 g ZEMĚ...
Jemná hořká čokoláda s kakaovým krokantem a obsahem kakaa 70 %. Čokoláda je vyráběna tradičním postupem dlouhého konšování ve Švýcarsku a pro její výrobu bylo použito kakao z Bolívie a sušená třtinová šťáva Rapadura. Rapadura dodá čokoládě chuť lehce do karamelova a minerální látky, přítomné ve třtinové melase. HMOTNOST: 80 gZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko
Hořká RAPUNZEL čokoláda s velkými křupavými lískovými oříšky. Výrobek pochází z fair trade projektu HAND IN HAND. Fair trade - spravedlivý obchod garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci. HMOTNOST: 100 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie
Extra hořká čokoláda s kousky jemně pražených mandlí. Čokoláda je vyráběna tradičním postupem dlouhého konšování ve Švýcarsku a pro její výrobu bylo použito kakao z Bolívie, sušená třtinová šťáva Rapadura a přírodní třtinový cukr Cristallino. Rapadura dodá čokoládě chuť lehce do karamelova a minerální látky, přítomné ve třtinové melase. HMOTNOST: 80 g...
Tato mléčná čokoláda má vysoký obsah kakaa a od běžné mléčné čokolády se liší nižším obsahem cukru a jedinečnou hořko mléčnou chutí, která připomíná pravou horkou čokoládu (nápoj). Je to zajímavá volba pro ty z nás, pro které je běžná mléčná čokoláda příliš sladká a hořká čokoláda zas příliš "kakaová".
Jemná mléčná čokoláda s vysokým obsahem mléka, slazená sušenou třtinovou šťávou Rapadura a přírodním třtinovým cukrem Cristallino a ovoněná pravou Bourbon vanilkou. Rapadura dodá čokoládě nejenom příjemnou lehce karamelovou chuť, ale také minerální látky přítomné ve třtinové melase. HMOTNOST: 100 g ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko
Mléčná čokoláda s vysokým obsahem mléka a s velkými celými mandlemi, která je slazena je přírodním třtinovým cukrem a ovoněná Bourbon vanilkou. Plná a poctivá chuť této čokolády je daná kromě špičkových surovin i dlouhým konšováním. HMOTNOST: 100 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie
Poctivá mléčná čokoláda s vysokým obsahem mléka, plněná bílou náplní s mlékem a kakaovým máslem. Čokoláda je slazena přírodním třtinovým cukrem, ovoněná Bourbon vanilkou a neobsahuje jiné tuky než mléčné a kakaové máslo, a to ani v náplni. HMOTNOST: 100 g ZEMĚ PŮVODU: Itálie
Jemná mléčná čokoláda s celými oříšky je vyráběna ve Švýcarsku tradiční metodou dlouhého konšování, díky kterému plně vynikne zprvu skrytá bohatá chuť kakaa a čokoláda získá jemnou a hebkou konzistenci. Slazena je sušenou třtinovou šťávou Rapadura a přírodním třtinovým cukrem Cristallino. ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko HMOTNOST: 100 g
Čokoláda pro ty, kteří se vyhýbají mléku, ale nemají rádi klasickou hořkou čokoládu. Nirwana je tenká slupka hořké čokolády, naplněná luxusním nugátovým krémem bez ztužených tuků. Je slazená sušenou třtinovou šťávou Rapadura a přírodním třtinovým cukrem Cristallino a neobsahuje mléko.
Jemná mléčná čokoláda plněná nugátovou náplní z lískových oříšků (18 %) a mléka (17 %). Čokoláda je slazená sušenou třtinovou šťávou a přírodním třtinovým cukrem, neobsahuje žádné přidané tuky pouze kakaové máslo a ovoněná je pravou Bourbon vanilkou. HMOTNOST: 100 g ZEMĚ PŮVODU: Švýcarsko