Olejnatá semínka

Výrobci

Informace

Kontakt
Olejnatá semínka

V BIO KVALITĚ

Olejnatá semínka Počet produktů: 13

Zobrazeno 1 – 13 z 13 položek
  • Tato slunečnicová semínka pocházejí z kontrolovaného ekologicého zemědělství a jsou vhodná nejen k použití při vaření, ale i k přímé spotřebě. Jsou chutným obohacením chlebů a pečiva, sušenek, müsli směsí, zeleninových a obilných pokrmů. Z naklíčených slunečnicových semínek a tofu lze jednoduše pomocí mixéru připravit zdravé a chutné pomazánky.

  • Chia semena jsou semena šalvěje hispánské, která roste v hornatých oblastech Jižní Ameriky. Chia semínka používali jako potravinu již Aztékové. Tato nutričně velmi zajímavá semínka obsahují cca 30 % oleje s vysokým obsahem cenných omega 3 mastných kyselin. Jsou zdrojem vitaminů skupiny B a důležitých minerálních látek (vápníku, hořčíku, železa, zinku...).

  • Bio sezamová semínka neloupaná obohatí Vaše müsli, domácí chléb a pečivo, saláty a polévky. Jejich chuť můžeme zvýraznit šetrným upražením. Rozmixováním pražených semínek (event. s trochou oleje) získáme sezamové „máslo“ na pečivo a do pomazánek. 

  • Černý sezam je chuťově o něco výraznější než světlý. Používá se v asijské kuchyni, je velmi dekorativní a nachází použití i v tradiční čínské medicíně. Pro zvýraznění chuti jej můžeme lehce opražit. Rozmixováním pražených semínek získáme sezamové „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.

  • Celé lněné semínko se používá jako dekorace chlebů a pečiva, kterým zároveň dodává příjemnou texturu. Mletá semínka mohou v receptu nahradit vajíčka (místo jednoho vejce použijeme 1 lžíci mletých semínek a 3 lžíce vody) nebo tuk (3 díly mletých semínek místo 1 dílu tuku). Také dodají jídlu lehce oříškovou chuť. Nutričně jsou hodnotnější mletá semínka,...

  • Lněná mouka se získává jemným namletím semínek částečně zbavených oleje. Tím se prodlouží její trvanlivost (olej je ta složka lněných semínek, která po namletí způsobuje jejich degradaci) a zároveň zvýší přisvojitelnost cenných látek, které jsou jinak zabudovány v semínku.

  • Konopná mouka se získává jemným namletím semínek částečně zbavených oleje. Tato jemně mletá mouka z konopných semínek částečně zbavených oleje je velmi zajímavá jak nutričně, tak způsobem použití. Je bohatá na rostlinné bílkoviny, což ocení především vegani, vegetariáni a sportovci.

  • Snídaně Inků je směs 4 druhů semínek semínek: zlatého lnu, hnědého lnu, sezamu a chia semínek. Používáme ji po lžičkách do nápojů, kaší, jogurtů a podobně k rychlému zasycení a vylepšení nutriční hodnoty pokrmu.

  • Omlouváme se, zboží je momentálně vyprodáno, čekáme na novou sklizeň, v případě objednání produktu bude dodáno v průběhu Října. Dýňová semínka jsou evergreenem zdravé výživy. Většina bio dýňových semínek na českém trhu pochází z Číny, a tak máme radost, že Vám můžeme nabídnout semínka od pěstitelů z Moravy. 

  • Toto lněné semínko bylo vypěstováno v Itálii a po nadrcení bylo bez dalších úprav rychle zabaleno. Má jemnou neutrální chuť a je bohaté na vlákninu a omega-3 mastné kyseliny (23 g na 100 g). Tělo dokáže cenné látky přítomné ve lněném semínku zpracovat lépe z nadrceného semínka. HMOTNOST: 150 g ZEMĚ PŮVODU: Německo   

  • Toto konopné semínko je mechanicky loupané bez použití tepla, a je tedy vhodné i pro vitariány. Má jemnou lehce oříškovou chuť.  Přidáváme je do salátů, pomazánek, jogurtů, smoothies, müsli a do zeleninových směsí, k těstovinám a stir-fry až na talíři.  HMOTNOST: 200 g ZEMĚ PŮVODU: zpracování Nizozemsko, surovina Čína   

  • Chia semena jsou semena šalvěje hispánské, která roste v hornatých oblastech Jižní Ameriky. Chia semínka používali jako potravinu již Aztékové. Tato nutričně velmi zajímavá semínka obsahují cca 30 % oleje s vysokým obsahem cenných omega 3 mastných kyselin. Jsou zdrojem vitaminů skupiny B a důležitých minerálních látek (vápníku, hořčíku, železa, zinku...)....

  • Modrý mák vypěstovaný v České republice působí velmi dekorativně na pečivu, typická výrazná chuť a vůně jej předurčuje i do makových náplní, pomazánek a posypů nudlí, škubánků, ovocných knedlíků a podobně. Můžeme jej hrst přidat i do domácího chleba. HMOTNOST: 2,5 kg ZEMĚ PŮVODU: Česká republika

Zobrazeno 1 – 13 z 13 položek